Fietsproject India (2009)

Fietsproject India

Iganga ondersteunt een pilot project voor fietstaxi’s en tandemfietsen in Gautampuri, India. 10 vrouwen nemen deel een micro-credit programma waarin zij een lening krijgen om een fiets aan te schaffen.
In dit project krijgen de vrouwen fietsles en wordt ze geleerd hoe zij fietstaxi eenmansbedrijfje moeten runnen. Met een tandem fiets kunnen zij passagiers mee nemen naar de bushalte en naar andere dichtbij gelegen locaties. De inkomsten uit de fietstaxi geeft de vrouwen (extra) inkomen. Deze vrouwen kunnen op deze manier rekenen op een vorm van inkomsten.
Met het project willen wij ook het imago van fietsen en met name voor vrouwen onder de aandacht brengen.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s