Car Free Day Kampala (2019)

Op zondag 27 januari 2019 heeft een car free day in Kampala plaatsgevonden. Deze dag is grotendeels door Stichting Iganga gefinancierd. Christine Kawuwa en Amanda Ngabirano van het UST-Network hebben de organisatie van de autovrije dag op zich genomen. De car free day stond in het teken van het promoten van duurzame mobiliteit; inwoners konden veilig wandelen, skaten en gratis (leren) fietsen zonder gestoord te worden door motorvoertuigen. De positieve kanten van fietsen kregen inwoners via de ‘bicycle song’ en een promotiecampagne te horen. Dit is ook nodig voor het laten stijgen van het fietsgebruik in Kampala, aangezien de fiets nog vaak wordt geassocieerd met ‘een vervoermiddel voor arme mensen’ en ‘een vervoermiddel waardoor vrouwen hun maagdelijkheid verliezen’.

De dag verliep goed en begon met een warming-up. Daarna kon er worden gefietst, gewandeld en geskatet op de Luwum Street tussen 9.00-14.00 uur onder begeleiding van muziek. Ook waren er toeschouwers aanwezig. Christine en Amanda spreken van een erg leuke, en geslaagde dag. Het is de bedoeling om in samenwerking met Iganga het evenement regelmatig te herhalen.

 

This slideshow requires JavaScript.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s